28 Mayıs 2016 Cumartesi

Sedat Ergin: İletişim Fakültelerinin sayısı kontrollü olması gerekiyor!

Hürriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Arel Üniversitesi’nin İletişim öğrencileriyle bir ders kapsamında bir araya gelerek gazeteciliğin şuan ki konumundan ve geleceğinden bahsedip, öğrencilerin sorularını yanıtladı.


Geçtiğimiz hafta Bilgi Üniversitesinde verilen Çevre Gazeteciliği dersi, dönemin son dersi olması sebebiyle Bağcılar’da bulunan Hürriyet Gazetesinin binasında gerçekleşti. Söyleşi tarzında geçen derse Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin konuk oldu. Ergin, son 15–20 sene içinde iletişim okullarının patlama yaşadığını, Türkiye’de kaç tane İletişim Fakültesi olduğunu takip edemediğini belirtti. Bu sayede Türkiye’de sektörün büyümediğini, iletişim mezunlarını ciddi bir şekilde sınırlandırdığını söyledi.

“Türkiye Büyük Bir Kutuplaşmadan Geçiyor”

Ayrıca Sedat Ergin medyanın durumundan bahsederken “Türkiye büyük bir kutuplaşmadan geçiyor. Bu kutuplaşma ortamı hayatımızın her yerinde karşımıza çıkıyor. Kutuplaşmanın en etkisi açık sektörü ise medya. Bu da işimizin ne kadar zor olduğunu gösteriyor.” dedi.

“Muazzam Bir Fark Var”

Çalışma hayatına başladığı dönemden bahseden Ergin, “O dönemle bu dönem arasında muazzam bir fark var.” dedi. 40 yıl içinde teknolojik bir değişime şahit olduğunu, medya sektöründe veri aktarımlarının artık çok kolay olduğunu, bu durumunda işleri ne kadar kolaylaştırdığını ifade etti.

“Sosyal Medya Büyük İmkan”

Sedat Ergin sosyal medya hakkında konuştuğunda ise “Herkes artık bir mecra, bir olaya tanık olup sosyal medyada paylaşım yapabiliyor. Haber aktarımında ve toplumu bilinçlendirmede çok önemli bir durum.” dedi. Vatandaşın istediği bir haberi seçip yayma imkânının olduğunu, ancak “Trolleme” gibi kötü sonuçların olduğundan da bahsetti.

“Sadece Platform ve Mecra Değişecek”

Son olarak dijital platform ve tirajlardan bahseden Ergin, gazetenin tirajlarının azalması bazen muazzam bir avantaj sağladığını, çok önemli günlerde 3.5 milyon kişinin sizin dijital platformunuza girmesinin az bir sayı olmadığını ifade etti. “Hiçbir zaman nitelikli içerik azalmayacak. İnsanlar her zaman bilgiye açıktır. Sadece platform ve mecra değişecek.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder